Blog 4

Copyright © Highlow Communications All Rights Reserved

(foto: © Monique Kooijmans)

Eén voor Hoogland...

GROOTS in Hoogland!

 

Hoe groot zijn de zorgen die politici zich maken in verkiezingstijd? GROOT! Om eerlijk te zijn, ik doe soms aan die overdrijving mee. In mijn eerste column schreef ik hoe GROOT mijn verbazing was toen ik in november hoorde dat Welzin de jongerenkelder van de Neng had gesloten. Inmiddels is deze wel weer open, maar zijn veel jongeren verdwenen en hangen ze vaak bij de Albert Heijn. Aan een oplossing wordt gewerkt en daar doe ik actief aan mee!

 

Over de AH gesproken. GROOT waren de verbazing en zorgen van velen die daar hun boodschappen deden en overhoop gereden werden op een gedeelte dat eigenlijk bedoeld was als voetgangersgebied. In januari is dit voetgangersgebied met paaltjes afgesloten: auto’s kunnen er niet meer rijden en fietsers zijn er ‘te gast’. Sommige fietsers houden helaas weinig rekening met voetgangers. En voor sommige automobilisten is de weg delen een GROOT probleem. Ze parkeren hun auto’s midden op het fietspad of op het trottoir om daarna hun boodschappen te doen. Ronduit asociaal en vooral ’s avonds erg gevaarlijk..

 

Onlangs zat ik in de bus naar het station. Ik was er zo. Niet zo verwonderlijk met de ENORME snelheden die buschauffeurs in de 30 kilometer zone van de Hamseweg behalen. Met gemak rijden ze ruim 50 kilometer per uur. Ook op de Zevenhuizerstraat, waar het vaak nóg harder gaat. Dat had ik al vaker gezien, maar nu eens zelf meegemaakt. Een GROOT probleem dus voor de veiligheid in ons dorp.

 

Goed punt om na de verkiezingen de verkeersproblematiek eens goed aan te pakken. Er zijn in Hoogland teveel ongelukken, slecht wegdek, onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties. Jongeren die van en naar school met drie of vier naast elkaar fietsen, auto’s die te hard rijden, bussen die de wegen gebruiken als racebaan om verloren tijd in te halen en teveel, te GROTE vrachtwagens.

 

Dan heb ik het nog niet over het sluipverkeer door ons dorp naar de Bunschoterstraat of de Maatweg om een verkeerslicht of rotonde te ontwijken. Volgens de huidige VVD-wethouder is er geen probleem, maar de Hooglander ervaart dat anders. Als kandidaat-raadslid voor D66 Amersfoort hoor ik graag welke oplossingen u voor de verkeersoverlast heeft. Laat u me dit weten via JacquesHappeD66[at]highlow.nl, dan zet ik me GROOTS in voor een veiliger Hoogland. Dat doe ik vanaf de 11e plek, want 11 staat voor, 1 voor Hoogland en 1 voor Amersfoort!

 

Jacques Happe

e-mail (klik)

D66 kandidaat #11

 

(foto boven: © Monique Kooijmans)

 

 

 

Buitengewoon fractielid

D66 is woensdag 19 maart 2014 de grootste partij van Amersfoort geworden. Helaas ben ik niet met voorkeursstemmen vanaf mijn elfde plek rechtstreeks in de Raad gekozen, maar... maandagavond 24 maart ben ik wel door de fractie als buitengewoon fractielid gevraagd. En dat heb ik met ere geaccepteerd. Ik stel me nu als buitengewoon fractielid gedienstig op naar de bewoners van Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen en Stoutenburg Noord. Ik ben er klaar voor!

 

 

Succeswens van Alexander Pechtold

Met een ferme handdruk wenst D66-leider Alexander Pechtold Jacques Happe succes met zijn persoonlijke campagne om een zetel te veroveren in de gemeenteraad van Amersfoort. Lees verder...

 

 

Voor D66 Amersfoort

 

Ik wil de inwoners meer betrekken bij wat echt van belang is voor onze stad in het algemeen en Hoogland in het bijzonder. Lees verder...

Voor Hoogland

Behoud van het dorpse karakter is van groot belang voor Hoogland. Als onderdeel van de gemeente Amersfoort is de identiteit van het dorp nooit verloren gegaan. Lees verder...

D66 Amersfoort

Op 19 maart 2014 vinden de vierjaarlijkse gemeenteraadsverkiezingen plaats. D66 Amersfoort is al volop bezig met de voorbereidingen. Lees verder...