Blog 2

Copyright © Highlow Communications All Rights Reserved

Eén voor Hoogland...

Groos op Hoogland

 

Als ik vanuit mijn woonkamer uit het raam kijk, geniet ik van wat waarschijnlijk het mooiste uitzicht van Hoogland is. Mijn buurvrouw kijkt uit over voormalig Hooglands grondgebied: Nieuwland. Zelf heb ik het genoegen over heel Hoogland en Hoogland-West te mogen uitkijken. Een fraai weids uitzicht: typisch Groos op Hoogland!

 

Hoogland-West is een uniek ecologisch en agrarisch natuurgebied. Vier jaar geleden schreef ik mee aan het verkiezingsprogramma van D66 Amersfoort en bevonden we ons midden in de discussie over een mogelijke golfbaan. Wij waren toen tegen, waar onze voorloper Jouw Amersfoort om tactische redenen voor was. Uiteindelijk stemde ook D66 onder voorwaarden in met de aanleg van een groene en duurzame golfbaan. De greens moesten bijvoorbeeld vrij toegankelijk worden voor wandelaars, fietsers en ruiters. En zo geschiedde.

 

Dat D66 voor stemde had nóg een tactische reden. Want, als we een golfbaan toestaan, maken we het daarmee praktisch onmogelijk om de westelijke ontsluiting van Amersfoort te verleggen dwars door de landerijen van Hoogland-West. Een snelweg door dit natuurgebied was en is voor D66 Amersfoort onbespreekbaar; ook in de toekomst.

 

Deze raadsperiode zit er bijna op en na ruim 50 jaar soebatten en heel veel discussies, heeft de gemeente Amersfoort vlak voor kerst eindelijk een definitief besluit genomen over de westelijke ontsluiting via de Barchman Wuytierslaan en Daam Fockemalaan. Gelukkig is in die huidige westelijke ontsluiting het verleggen van de N199 dwars door Hoogland-West niet ter sprake gekomen. Gelukkig maar!

 

De Bunschoterstraat is volgens D66 ruim genoeg en kan voldoende verkeer herbergen van en naar de stad. Daarmee kan Hoogland-West groen blijven. Het is een provinciaal besluit om ‘ruimte voor ruimte’ toe te staan op landerijen, waar werkgebouwen vervangen kunnen worden door huizen. Voor D66 geldt, dat bebouwing in dit groengebied niet groter of hoger mag worden dan bestaande gebouwen. Het karakteristieke karakter van Hoogland-West dient behouden te blijven en daar maak ik me persoonlijk de komende vier jaar sterk voor.

 

Als kandidaat van de gemeenteraad ben ik als Hooglander erop gebrand dat het landelijke karakter van Hoogland en Hoogland-West in tact blijft. Dat doe ik op de D66-kandidatenlijst vanaf de elfde plek. Want 11 staat voor: 1 voor Hoogland en 1 voor Amersfoort…

 

Jacques Happe

e-mail (klik)

D66 kandidaat #11

 

Hoogland gefotografeerd door Gert Wagelaar vanuit Hoogland-West

Buitengewoon fractielid

D66 is woensdag 19 maart 2014 de grootste partij van Amersfoort geworden. Helaas ben ik niet met voorkeursstemmen vanaf mijn elfde plek rechtstreeks in de Raad gekozen, maar... maandagavond 24 maart ben ik wel door de fractie als buitengewoon fractielid gevraagd. En dat heb ik met ere geaccepteerd. Ik stel me nu als buitengewoon fractielid gedienstig op naar de bewoners van Amersfoort, Hoogland, Hooglanderveen en Stoutenburg Noord. Ik ben er klaar voor!

 

 

Voor D66 Amersfoort

 

Ik wil de inwoners meer betrekken bij wat echt van belang is voor onze stad in het algemeen en Hoogland in het bijzonder. Lees verder...

Voor Hoogland

Behoud van het dorpse karakter is van groot belang voor Hoogland. Als onderdeel van de gemeente Amersfoort is de identiteit van het dorp nooit verloren gegaan. Lees verder...

D66 Amersfoort

Op 19 maart 2014 vinden de vierjaarlijkse gemeenteraadsverkiezingen plaats. D66 Amersfoort is al volop bezig met de voorbereidingen. Lees verder...